Ajuntament de La Pobla de Montornès
 
AgendaTelèfons d'interèsDades de contacte

Informació d'interès

ESDEVENIMENTS I FESTES
A La Pobla durant tot l'any es desenvolupen destacats esdeveniments, entre els que destaquem: El Pessebre vivent per les festes de Nadal, L'aplec de Sardanes el dilluns de pasqua, la Festa d'estiu el primer cap de setmana d'agost, La Festa Major el 8 setembre i la festa de la Pigota el 14 d'octubre.

QUÈ PODEM COMPRAR
El poble compta amb comerços de tot tipus però potser els més típics son les coques i pans cuits en forn de llenya, els embotits artesans, el mató i iogurts fets de forma artesanalment i els productes del camp que cada pagès comercialitza a la porta de casa seva.

PASSEJADES
Des de el municipi surten nombrosos corriols i camins per poder recorre'ls amb BTT o a peu. Molts d'ells ens condueixen a Masos que durant el segle passat portaven el pes de l'economia del poble.
Durant les nostres excursions també podem gaudir visitant les nombroses Barraques de Pedra Seca que anys enrere eren utilitzades pels pagesos per aixopluc i resguard mentre feien les feines del camp.
La pujada al Pic de la Mola és una excursió recomanada ja que aquest amb una alçada de 317m és el més alt de Tarragonès i disposa d'unes panoràmiques esplèndides dels pobles veïns.

SITUACIÓ GEOGRÀFICA
Municipi del Tarragonès situat en una depressió que es forma entre les muntanyes i turons premediterranis, entre ells el de Montornès. El poble es troba situat a 4 Km. de la costa i el terreny és irregular, amb petits turons que separen les planúries i les petites valls. A peu del sistema muntanyós del terme es troba l'antic caseriu de Rubials.
Hi ha també tres urbanitzacions residencials, situades a uns dos quilòmetres del poble.

LLOCS D'INTERÈS
Es poden veure encara les restes del famós castell de Montornès.
L'església parroquial de Sta. Maria, construïda l'any 1575, sense estil definit, encara que les voltes recorden el gòtic decadent. La part més artística és el campanar.
Dins del nucli urbà es conserven alguns edificis notables del s. XVIII.
L'Ermita de la Mare de Déu de Montornès, reconstruïda durant el s. XVIII, damunt d'un antic santuari del s. XIII. És interessant la imatge policromada de la Mare de Déu de Montornès datada els segles XVI-XVII.

C/ Sant Antoni, 5 · 43761 La Pobla de Montornès · Tarragona · T. 977 64 80 12 · F. 977 64 81 65
disseny | programari